Kao inicijalnu aktivnost koja prethodi pokretanja BOLD-a, 18. novembra implementirali smo svoju prvu BOLD Aktivnu radionicu! Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji s bh. organizacijom Humanity in Action i američkom organizacijom Prismatic, pozvala je 30 mladih lidera iz cijele BiH na usavršavanje svojih liderskih vještina na intenzivnoj radionici na temu liderstva, koja je bila uvodni događaj mreže BOLD.

Ovi mladi lideri i inovatori okupili su se tokom tri dana kako bi identificirali na koji način bi najviše željeli biti pokretač promjena u svojim zajednicama. Pod palicom Humanity in Action i Prismatic, učesnici su iznijeli ideje i izradili akcione planove u oblastima u kojima mogu napraviti promjene, poput obrazovanja i očuvanja okoliša. Kreativnost, timski rad i talenat poput ovog temelj su BOLD-a. Isti će biti pokretač vizije za održive zajednice u cijeloj BiH u
budućnosti.

 

 

Najbolji akcioni planovi sa radionice bit će predstavljeni prilikom pokretanja BOLD-a 18. novembra na takmičenju za dobijanje grantova. Publika koja će radionicu pratiti na lokacijama širom BiH i publika uživo u Sarajevu glasat će za najbolji projekt. Pobjednička grupa dobit će inicijalni novac za početak provedbe svog projekta.

Ako razmišljate o tome kako unaprijediti svoju zajednicu, koristite ove lidere u nastajanju kao primjer. Oni pronalaze kreativne načine za rješavanje problema i zajedno rade na inovativnim rješenjima. Želimo im sreću i veselimo se vijestima o projektima u budućnosti!