Podsjetnik za sve članove BOLD-a

Eric Nelson, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, želi da počne da razgovara s članovima BOLD-a. BOLD razgovori otvoreni su za sve članove BOLD-a – to su online razgovori s ambasadorom, zajednicom i poslovnim liderima, kao i sa ostatkom BOLD mreže…

Ali, BOLD razgovore ćete voditi VI!

Mi ćemo da odaberemo jednog člana BOLD-a da vodi svaki razgovor i postavlja pitanja kojim će usmjeravati razgovor. Ne morate da govorite engleski jezik kako biste iskoristili ovu priliku. Svi BOLD razgovori će da se vode na lokalnom jeziku.

Kako biste vodili razgovor s ambasadorom i drugim liderima u lokalnim zajednicama u BiH, molimo vas da pošaljete kratak pasus od 200 riječi u kojem ćete napisati zašto treba da vas odaberemo na info@BOLD.ba do srijede, 19. augusta 2020. godine. Datum i vrijeme održavanja razgovora ćemo dogovoriti s članom BOLD-a koji bude odabran da ga vodi.

 

Ambasador i Jasmin Hošo, direktor firme Tondach, će biti učesnici prvog BOLD razgovora. Kliknite ovdje kako biste pročitali biografiju gdina Hoše.

Datum i vrijeme održavanja razgovora ćemo dogovoriti s članom BOLD-a koji bude odabran da ga vodi.

 

Jasmin Hošo, direktor firme Tondach, će biti naš prvi gost u BOLD razgovorima.

 

Jasmin Hošo je poduzetnik, investitor, direktor kompanija Tondach/Wienerberger Bosna i Hercegovina, vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu i Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. Iza sebe ima više od dvije decenije međunarodnog iskustva u vođenju kompanija, strateškom rastu i pregovaranju.

U svojoj karijeri uspješno je postizao dogovore u kompleksnim i teškim poslovnim situacijama i pomagao da se u ranoj fazi riješe veoma emotivni, poslovni i privatni sporovi.

Njegove vještine komuniciranja i moderiranja doprinijele su da se uspješno riješe konflikti u kojima je bilo uključeno više strana.

Jasmin Hošo diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu u Sarajevu i stekao zvanje magistra iz interdisciplinarnih studija na Univerzitetu u Bolonji i Univerzitetu u Sarajevu.

Nakon toga, doktorirao je na Univerzitetu u Sarajevu. Edukaciju je nastavio na Harvard Law School Programu o pregovaranju, ZfU International Business School i na Schranner Negotiation Institute u Cirihu.