Objavljujemo radionicu BOLD-a/USAID-a – Mladi izrađuju strategiju za budućnost

 

Prilika za sve članove od 19-25 godina koji žele da rade s drugim mladim liderima kako bi razgovarali o gorućim problemima za mlade i načinima rada za ostvarenje vizije budućnosti BiH, koji žele da rade u timovima kako bi doprinijeli promjenama u svojim zajednicama širom zemlje i koji žele da dobiju mentorstvo i podršku koje će im pomoći da svoje ideje pretoče u pozitivne promjene. Ovo je program Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi IOM, a financira USAID.


Ako se prepoznaješ u ovom opisu, molimo te da popuniš prijavu (staviti link dokumenta s prijavom) za radionicu Program strateškog planiranja za mlade i pošalješ je na info@BOLD.ba do 20. septembra 2020. godine.

Program obuhvata sljedeće elemente:

  • krajem septembra 2020. godine: četverodnevna sesija strateškog planiranja u Mostaru – 30 mladih ljudi iz cijele BiH će na osnovu gorućih problema koje prepoznaju da izrade plan realizacije najmanje pet inicijativa u lokalnim zajednicama;
  • od novembra 2020. do marta 2021. godine: timovi će da realizuju svoje planove za najmanje pet inicijativa u lokalnim zajednicama uz mentorstvo i podršku;
  • u martu 2021. godine: druga sesija strateškog planiranja – učesnici se ponovo sastaju kako bi podnijeli izvještaje i dali osvrt na uspjeh koji su ostvarili i izazove s kojim su se suočili i kako bi izradili novi plan realizacije.

 
Više pojedinosti možete potražiti na OVOME LINKU