Nakon određenog odlaganja zbog COVID-19 napokon smo pokrenuli prvi BOLD razgovor. BOLD članica i studentica primijenjene fizike iz Tuzle, Melika Damadzić bila je naša prva moderatorica i odradila je nevjerovatan posao. Počeli smo s manjim tehničkim problemima a imali smo i složenu upravljačku mrežu: prevodioci, tim BOLD koji je bio domaćin događaja, ambasador i gospodin Hošo . Melika je sve to savršeno riješila.

Gospodin Hošo je pričao o svom putu da postane uspješan poslovni čovjek, podsjetivši sve da put do uspjeha u vođstvu zahtijeva pokušaje i pogreške te spremnost da se preuzme rizik i neuspjeh nekoliko puta prije nego što uspijete. Način da se prebrode taj neuspjeh i krene naprijed zahtijeva integritet, autentičnost, naporan rad i malo sreće. Učesnici su aktivno učešće u razgovoru. Postavljena su izvrsna pitanja o donošenju odluka i riziku.

Nažalost, ponestalo nam je vremena da postavimo sva pitanja, ali razgovor možete nastaviti na stranici naše Facebook grupe. Ovdje možete pogledati cijeli razgovor. Ovo je serija koja je u toku, pa obratite pažnju na naredni #BOLDrazgovor kada ćemo odabrati drugog BOLD člana za moderiranje. Hajde da nastavimo razgovor!