Akademska razmjena

Na kojem principu funkcioniše?

Intenzivna petonedjeljna liderska obuka u institutima u Sjedinjenim Američkim Državama za BOLD članove starosne dobi od 18 do 25 godina na temu društvenog angažmana ili ekonomskog razvoja. Ako imate ideju o tome kako napraviti promjene u svojoj lokalnoj zajednici, kliknite dolje navedene linkove i prijavite se!

18-25 godina starosti

5 sedmica na kampusu u Sjedinjenim Državama

10 učesnika iz cijene BiH

BOLD akademske razmjene za

društveni angažman

Akademska razmjena Prismatic za socijalne inovacije

Naši partneri u kompaniji Prismatic osmislili su devetomjesečni virtualni program koji aktivira međunarodnu zajednicu lidera promjena sa vizijom i upornošću u rješavanju najvećih svjetskih izazova. U ovom programu za BOLD članove u BiH i za Amerikance od 18 do 28 godina povezat ćete se sa istomišljenicima na dva kontinenta i dobiti mentorstvo od lidera u industriji u Sjedinjenim Državama i BiH. Ovo je prilika za mlade lidere koji žele dobrobit međunarodne perspektive promjene koju želite napraviti u svojoj zajednici.
·       Rok za prijavu: 30. april 2021
·       Prijave predajte ovdje.
·       Termini programa: 7. juna 2021. – 30. marta 2022
·        Gdje: Na Zoom-u

BOLD akademske razmjene za

ekonomski razvoj

BOLD Institut za ekonomski razvoj pružit će petonedjeljnu sveobuhvatnu obuku na temu poduzetništva i razvoja praktičnih liderskih vještina u državi New York s organizacijom Network 20/20. Ovo će biti prilika da razvijete svoje ideje za firmu, startup ili bilo koji drugi projekat koji će pomoći razvoju bh. ekonomije.

Za više detalja i prijavu za ovu stipendiju posjetite web stranicu Network 20/20

* Datumi programa za ovu stipendiju će se odrediti tokom 2021. godine, ovisno o razvoju epidemiološke situacije.

Rok za prijavu je istekao za ovu priliku.

Pogledajte ovdje za sljedeću priliku

Često postavljena pitanja

u

Ko se može prijaviti?

    • Svaki član BOLD-a koji ima između 18 i 25 godina. Najkvalificiraniji kandidati imat će inovativne ideje ili aktivni projekt s ciljem pokretanja promjena kroz društveni angažman ili ekonomski razvoj njihove zajednice. Podnositelji zahtjeva trebali bi nam reći na čemu rade!
u

Treba li mi viza za putovanje u Sjedinjene Države?

    • Da, Američka ambasada u BiH će pomoći u postupku podnošenja zahtjeva za vizu, ali nema garancije da će vam viza biti odobrena. Ako, prema američkom imigracijskom zakonu, ne ispunjavate uvjete za vizu, nećete moći učestvovati na programu.
u

Što ako još uvijek imam 17 ili preko 25 godina?

    • Kandidati moraju imati između 17 i 25 godina na datum isteka roka za dostavljanje prijave.  Ako još nemate dovoljno godina, iskoristite ovo vrijeme za razvijanje svojih ideja i vještina liderstva! Ako ste stariji od 25 godina, razmislite o prijavi na Profesionalnu razmjenu.
u

Moram li biti član BOLD-a kako bih se prijavio za Akademsko zajedništvo?

    • Da! To je vrlo lako. Samo se prijavite na ovoj web stranici.
u

Koliko dugo traju instituti?

  • Traju 5-6 sedmica na institutu u Sjedinjenim Američkim Državama.
u

Koliko iskustva moram imati da bih bio izabran/a za BOLD Akademsk razmjenu?

  • Ne postoji standardni uslov, ali BOLD program želi podržati stvarne projekte koje će mladi lideri sprovesti u djelo kako bi pokrenuli promjene u svojim zajednicama. Najučinkovitije i najinovativnije ideje koje će se najvjerovatnije i realizovati bit će one koje će imati najviše šanse.
u

Kako ću znati kada će biti sljedeća prilika za prijavu na Akademsku razmjenu?

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.