Na kojem principu funkcionišu?

BOLD Aktivne radionice okupljaju mlade lidere iz cijele zemlje kako bi sarađivali na projektnim idejama s ciljem unaprjeđenja zajednica i ekonomije u BiH. Stručnjaci u oblastima od aktivizma za ljudska prava preko novinarstva, borbe protiv korupcije, do poduzetništva pružit će mladim ljudima koji žele ostvariti pozitivne promjene iskustvo liderstva. Kliknite na dolje navedene linkove da biste se prijavili za učešće!

Stručnjaci iz oblasti

Saradnja na idejama

Mladi lideri iz BiH

BOLD aktivna radionica na temu

građanskog angažmana

Objavljujemo radionicu BOLD-a/USAID-a – Mladi izrađuju strategiju za budućnost

Četiri člana BOLD-a će biti odabrana za učešće u šestomjesečnom programu u toku kojeg će da saznaju koje probleme mladim smatraju najvažnijim, izrade strateški plan projekta koji se bavi tim problemima i realizuju svoje planove u lokalnim zajednicama širom zemlje uz mentorstvo i podršku.

 

Program obuhvata sljedeće elemente:

  • krajem septembra 2020. godine: četverodnevna sesija strateškog planiranja u Mostaru – 30 mladih ljudi iz cijele BiH će na osnovu gorućih problema koje prepoznaju da izrade plan realizacije najmanje pet inicijativa u lokalnim zajednicama;
  • od novembra 2020. do marta 2021. godine: timovi će da realizuju svoje planove za najmanje pet inicijativa u lokalnim zajednicama uz mentorstvo i podršku;
  • u martu 2021. godine: druga sesija strateškog planiranja – učesnici se ponovo sastaju kako bi podnijeli izvještaje i dali osvrt na uspjeh koji su ostvarili i izazove s kojim su se suočili i kako bi izradili novi plan realizacije.

 Rok za prijavu je istekao za ovu priliku.

Pogledajte ovdje za sljedeću priliku

BOLD aktivna radionica na temu

ekonomskog razvoja

Ova radionica će okupiti mlade lidere u BiH kako bi kroz poduzetništvo mladih stvorili mogućnosti za ekonomski razvoj u svojim zajednicama. Pridružite se ovoj radionici kako biste razvili vještine i znanja za prelazak iz poslovne teorije u stvarnu praksu dizajniranja inovativnih poslovnih modela, saradnju zasnovanu na projektima . Učesnici će uspostaviti mrežu profesionalnih kontakata koji bi mogli osnažiti njihove buduće poduzetničke aktivnosti i društveni aktivizam.

Impakt Investment Foundation radionica

“Rok za ovu radionicu je prošao. Pogledajte video o tome na našoj stranici sa vijestima a pogledajte i najave o sljedećoj prilici za ekonomski razvoj.”

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.