BOLD Aktivne radionice

Na kojem principu funkcionišu?

BOLD Aktivne radionice okupljaju mlade lidere iz cijele zemlje kako bi sarađivali na projektnim idejama s ciljem unaprjeđenja zajednica i ekonomije u BiH. Stručnjaci u oblastima od aktivizma za ljudska prava preko novinarstva, borbe protiv korupcije, do poduzetništva pružit će mladim ljudima koji žele ostvariti pozitivne promjene iskustvo liderstva. Kliknite na dolje navedene linkove da biste se prijavili za učešće!

Stručnjaci iz oblasti

Saradnja na idejama

Mladi lideri iz BiH

BOLD aktivna radionica na temu

građanskog angažmana

Pridružite se ovoj radionici koju je donosi VII Akademija kako biste objektivnijim pisanjem, fotografijom i multimedijskim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, naučili kako poboljšati društveni diskurs BIH. Novinari i univerzitetski profesori koji će voditi radionicu pružit će iskustvo i vještine za rješavanje krhkih i kompleksnih pitanja važnih za sve različite zajednice koje žive u Bosni i Hercegovini. Program naglašava etički, kolaborativni i participativni pristup novinarskoj praksi. Radionica će vam također pružiti niz novih vještina i kompetencija koje će vam omogućiti da proizvedete moćan sadržaj i distribuirate ga publici putem različitih medijskih platformi.

  • Rok za prijavu: Decembar 31, 2019
  • Datumi programa: Februar 17 – 21, 2020

BOLD radionica VII Akademije : <link do aplikacije> 

BOLD aktivna radionica na temu

ekonomskog razvoja

Ova radionica će okupiti mlade lidere u BiH kako bi kroz poduzetništvo mladih stvorili mogućnosti za ekonomski razvoj u svojim zajednicama. Pridružite se ovoj radionici kako biste razvili vještine i znanja za prelazak iz poslovne teorije u stvarnu praksu dizajniranja inovativnih poslovnih modela, saradnju zasnovanu na projektima . Učesnici će uspostaviti mrežu profesionalnih kontakata koji bi mogli osnažiti njihove buduće poduzetničke aktivnosti i društveni aktivizam.

BOLD radionica Fondacija 787 : <link do aplikacije>

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.