Takmičenje za male grantove

BOLD Inicijativa

Na kojem principu funkcioniše?

Konkurs za male grantove BOLD Initiatives otvoren je za sve BOLD članove starosti 18-35 godina. Prihvaćamo prijedloge projekata na temu ekonomskog razvoja i građanskog angažmana i odabrat ćemo najinovativnije projekte koji će imati najbolje ishode za zajednice u BiH.

Razmislite o tome koji problem u vašoj zajednici želite riješiti, šta biste željeli učiniti da biste se pozabavili tim problemom i vrijeme i resurse koji će vam trebati da to učinite. Dodijelit ćemo grantove do 15.000 USD, ali ne tražimo nužno najveće projekte. Želimo podržati velike i male projekte koji predviđaju najučinkovitiji i najrealniji projekat za poboljšanje vaše zajednice.

Posjetite web stranicu američke ambasade da biste saznali sve detalje i preuzeli zahtjev za grant. Da bi bili prihvaćeni, svi podnesci moraju sadržavati:

 • Kompletni projektni prijedlog (maksimalno 6 stranica), na engleskom ili b / h / s, uključujući puni budžet u USD. Prijedlog bi trebao sadržavati dovoljno informacija da bi svako ko ga nije upoznao razumio tačno šta podnosilac zahtjeva želi učiniti.
 • SF-424B I- (Uvjeravanja Assurances for Non-Construction Programs-Individual)
 • SF-424 I (Application for Federal Assistance – Individual)
 • SF424A (Budget Information for Non-Construction programs)

NAJBOLJE aplikacije će jasno povezati ishode koje se nadate postići tim sredstvima i objasniti kako će ono što planirate učiniti kako bi postigli te ishode.

18-35 godina starosti

do 18. augusta 2023.

Često postavljena pitanja

u

Ko se može prijaviti?

  • Svaki član BOLD-a može voditi tim ljudi koji će upravljati grantom i voditi projekat.
u

Postoje li zahtjevi za izvještavanje u vezi tih sredstava?

  • Da, morat ćete izvijestiti četiri puta tokom perioda granta o tome kako trošite novac i ciljevima koje postižete, uključujući završni izvještaj o učinku koji ste postigli vašim aktivnostima.
u

Koji projekti će biti odabrani?

 • Birat će se projekti za koje je vjerovatno da će učinkovito poboljšati društveni angažman u zajednicama ili pomoći poboljšanju ekonomije BiH. Ideje trebaju biti dobro osmišljene, sa detaljnim prijedlogom budžeta i realnim vremenskim rokovima, tako da pisani prijedlog granta efikasno prikazuje kako će vaše dobre ideje postati stvarnost.
u

Koliko novca će biti odobreno?

  • Iznos će biti utvrđen i biće objavljen u trenutku otvaranja natječaja.
u

Koliko grantova će biti dodijeljeno?

  • Ne postoji određeni broj. Ovisi o raspoloživim sredstvima i kvaliteti prijedloga koje dobijemo.
u

Koliko vremena je dato za provedbu granta?

 • Imate godinu dana da realizujete vašu ideju nakon dodjele prve tranše novca.

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.