Profesionalna razmjena

Na kojem principu funkcioniše?

Mladi profesionalci, u dobi od 25 do 35 godina, dobit će priliku da rade zajedno sa stručnjacima iz iste oblasti i dobiju intenzivnu lidersku obuku kako bi pomogli razviti projektne ideje za unaprjeđenje ekonomije i zajednica u cijeloj BiH. Ako želite da svojim profesionalnim ciljevima unaprijedite svoju zajednicu ili imate ideju za projekt, kliknite dolje navedene linkove i prijavite se!

25-35 godina starosti

5-6 sedmica

Chicago, Illinois

BOLD Profesionalna razmjena za

društveni angažman

Community Solutions Program je četveromjesečni praktikum i iskustvo iz razvoja liderstva u Sjedinjenim Državama u kojem BOLD članovi, stariji od 25 godina, dobivaju profesionalno iskustvo i mentorstvo, individualizirano treniranje vodstva, brojne mogućnosti umrežavanja sa američkim i međunarodnim stručnjacima i puno financiranje za putovanja, stanovanje i hranu. Ovo je program za mlade lidere koji strastveno žele poboljšati svoju lokalnu zajednicu i tražiti mogućnosti za proširenje vaše profesionalne mreže i poboljšanje vaših tehničkih i liderskih vještina. Više detalja.

  •  Datumi putovanja: avgust – decembar 2021

Rok za prijavu je istekao za ovu priliku.

Pogledajte ovaj prostor za sljedeću priliku

BOLD Profesionalna razmjena za

ekonomski razvoj

Putujte u SAD i steknite iskustvo iz tehnologije i preduzetništva! Vlada SAD, zajedno sa WorldChicago, je upoznala na desetine međunarodnih lidera iz oblasti tehnologije i poduzetništva, sa naprednim ekosistemom našeg grada putem programa profesionalne razmjene. U jesen 2020. godine, ili u proljeće 2021. godine (ovisno o razvoju coronavirusa) nastavljamo sa 20 novih stipendista iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore koji će provest mjesec dana u Chicagu radeći za startapove, inkubatore i inovacijske centre po cijelom gradu.

Rok za ovu priliku je prošao. Molimo vas da ostanete u vezi kako biste saznali više o budućim mogućnostima.

Pogledajte ovdje za sljedeću priliku

Često postavljena pitanja

u

Ko se može prijaviti?

    • Svaki član BOLD-a koji ima između 25 i 35 godina. Najkvalificiraniji kandidati bit će oni koji traže načine na koje mogu najbolje iskoristiti svoje profesionalne vještine i iskustvo kako bi pokrenuli promjene kroz društveni angažman ili ekonomski razvoj njihove zajednice.
u

Kako ću znati kada će biti sljedeća prilika za prijavu na Profesionalno zajedništvo?

u

Koliko iskustva moram imati da bih bio izabran za BOLD Profesionalnu razmjenu?

    • Ne postoji standardni uslov, ali cilj BOLD programa je podržati mlade profesionalne lidere koji svoje vještine i iskustvo žele iskoristiti za unaprjeđenje zajednica u Bosni i Hercegovini. Najkvalificiraniji podnosioci zahtjeva imat će efektivnu i inovativnu viziju kako koristiti svoju profesiju za vođenje bosanskohercegovačkih zajednica naprijed.
u

Moram li biti član BOLD-a kako bih se prijavio za Profesionalno zajedništvo?

    • Da! To je vrlo lako. Samo se prijavite na ovoj web stranici.
u

Treba li mi viza za putovanje u Sjedinjene Države?

  • Da, Američka ambasada u BiH će pomoći u postupku podnošenja zahtjeva za vizu, ali nema garancije da će vam viza biti odobrena. Ako, prema američkom imigracijskom zakonu, ne ispunjavate uvjete za vizu, nećete moći učestvovati na programu.
u

Što ako imam preko 35 godina?

  • Kandidati moraju imati između 25 i 35 godina na na datum isteka roka za dostavljanje prijave. Ako ste stariji od 35 godina, razmislite o tome da predvodite sljedeću generaciju lidera tako što ćete biti BOLD Mentor!

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.