Profesionalna razmjena

Na kojem principu funkcioniše?

Mladi profesionalci, u dobi od 25 do 35 godina, dobit će priliku da rade zajedno sa stručnjacima iz iste oblasti i dobiju intenzivnu lidersku obuku kako bi pomogli razviti projektne ideje za unaprjeđenje ekonomije i zajednica u cijeloj BiH. Ako želite da svojim profesionalnim ciljevima unaprijedite svoju zajednicu ili imate ideju za projekt, kliknite dolje navedene linkove i prijavite se!

25-35 godina starosti

5-6 sedmica

Chicago, Illinois

BOLD Profesionalna razmjena za

društveni angažman

Community Solutions Program je četveromjesečni praktikum i iskustvo iz razvoja liderstva u Sjedinjenim Državama u kojem BOLD članovi, stariji od 25 godina, dobivaju profesionalno iskustvo i mentorstvo, individualizirano treniranje vodstva, brojne mogućnosti umrežavanja sa američkim i međunarodnim stručnjacima i puno financiranje za putovanja, stanovanje i hranu. Ovo je program za mlade lidere koji strastveno žele poboljšati svoju lokalnu zajednicu i tražiti mogućnosti za proširenje vaše profesionalne mreže i poboljšanje vaših tehničkih i liderskih vještina. Više detalja.

 •  Datumi putovanja: avgust – decembar 2021

Rok za prijavu je istekao za ovu priliku.

Pogledajte ovaj prostor za sljedeću priliku

BOLD Profesionalna razmjena za

ekonomski razvoj

Inicijativa mladih transatlantskih lidera inovacija (YTILI)
Program stipendiranja YTILI uključit će 60 mladih evropskih poduzetnika iz 45 zemalja u niz profesionalnih i liderskih aktivnosti koje su osmišljene da ojačaju transatlantske odnose, razviju održiva partnerstva između američkih i evropskih poduzetnika i ojačaju evropsku inovacijski ekosustavi. Stipendija uključuje mrežni i lični Mini MBA kurikulum za preduzetništvo, četvoro-sedmičnu praksu kod preduzeća ili organizacija u jednom od devet američkih gradova, otvaranje i zatvaranje konferencija u Chicagu i Washingtonu, DC, te Regionalni samit o inovacijama u Ljubljani, Slovenija.
Prijave će biti objavljene ovdje 4. januara 2021
Rok za prijavu će biti u martu 2021. godine
 • Prije SAD-a: Doživite virtualni mini-MBA: novembar 2021. – mart 2022
 • Putovanje u SAD: mart 2022 – april 2022
 • Post-USA: Doživite virtualni mini-MBA: juni 2022. – rujan 2022
 • Regionalni samit o inovacijama: septembar 2022

Posjetite YTILI web stranicu za više informacija i prijavite se za ovu priliku nakon 4. januara 2021. godine

Često postavljena pitanja

u

Ko se može prijaviti?

  • Svaki član BOLD-a koji ima između 25 i 35 godina. Najkvalificiraniji kandidati bit će oni koji traže načine na koje mogu najbolje iskoristiti svoje profesionalne vještine i iskustvo kako bi pokrenuli promjene kroz društveni angažman ili ekonomski razvoj njihove zajednice.
u

Kako ću znati kada će biti sljedeća prilika za prijavu na Profesionalno zajedništvo?

u

Koliko iskustva moram imati da bih bio izabran za BOLD Profesionalnu razmjenu?

  • Ne postoji standardni uslov, ali cilj BOLD programa je podržati mlade profesionalne lidere koji svoje vještine i iskustvo žele iskoristiti za unaprjeđenje zajednica u Bosni i Hercegovini. Najkvalificiraniji podnosioci zahtjeva imat će efektivnu i inovativnu viziju kako koristiti svoju profesiju za vođenje bosanskohercegovačkih zajednica naprijed.
u

Moram li biti član BOLD-a kako bih se prijavio za Profesionalno zajedništvo?

  • Da! To je vrlo lako. Samo se prijavite na ovoj web stranici.
u

Treba li mi viza za putovanje u Sjedinjene Države?

 • Da, Američka ambasada u BiH će pomoći u postupku podnošenja zahtjeva za vizu, ali nema garancije da će vam viza biti odobrena. Ako, prema američkom imigracijskom zakonu, ne ispunjavate uvjete za vizu, nećete moći učestvovati na programu.
u

Što ako imam preko 35 godina?

 • Kandidati moraju imati između 25 i 35 godina na na datum isteka roka za dostavljanje prijave. Ako ste stariji od 35 godina, razmislite o tome da predvodite sljedeću generaciju lidera tako što ćete biti BOLD Mentor!

Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.