Profesionalna razmjena

Na kojem principu funkcioniše?

Mladi profesionalci, u dobi od 25 do 35 godina, dobit će priliku da rade zajedno sa stručnjacima iz iste oblasti i dobiju intenzivnu lidersku obuku kako bi pomogli razviti projektne ideje za unaprjeđenje ekonomije i zajednica u cijeloj BiH. Ako želite da svojim profesionalnim ciljevima unaprijedite svoju zajednicu ili imate ideju za projekt, kliknite dolje navedene linkove i prijavite se!

25-35 godina starosti

5-6 sedmica

Chicago, Illinois

BOLD Profesionalna razmjena za

društveni angažman

Program rješenja u zajednici (Community Solutions Program) – pruža liderima iz lokalne zajednice iz cijelog svijeta intenzivni program profesionalnog razvoja putem razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama od augusta do decembra 2020. godine. Stipendisti CSP-a stiču dragocjeno iskustvo u radu u zajednici i jačaju svoju sposobnost liderstva i razvoja u svojim matičnim zemljama.

  Rok za prijavu za ovaj program je prošao.

  Pogledajte ovdje za sljedeću priliku

  BOLD Profesionalna razmjena za

  ekonomski razvoj

  Putujte u SAD i steknite iskustvo iz tehnologije i preduzetništva! Vlada SAD, zajedno sa WorldChicago, je upoznala na desetine međunarodnih lidera iz oblasti tehnologije i poduzetništva, sa naprednim ekosistemom našeg grada putem programa profesionalne razmjene. U jesen 2020. godine nastavljamo sa 20 novih stipendista iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore koji će provest mjesec dana u Chicagu radeći za startapove, inkubatore i inovacijske centre po cijelom gradu.

  Posjetite https://form.jotform.com/200284284203143 kako biste se prijavili! Rok za prijavu za ovaj program je 30. april.

  Pogledajte ovdje za sljedeću priliku

  Često postavljena pitanja

  u

  Ko se može prijaviti?

   • Svaki član BOLD-a koji ima između 25 i 35 godina. Najkvalificiraniji kandidati bit će oni koji traže načine na koje mogu najbolje iskoristiti svoje profesionalne vještine i iskustvo kako bi pokrenuli promjene kroz društveni angažman ili ekonomski razvoj njihove zajednice.
  u

  Kako ću znati kada će biti sljedeća prilika za prijavu na Profesionalno zajedništvo?

  u

  Koliko iskustva moram imati da bih bio izabran za BOLD Profesionalnu razmjenu?

   • Ne postoji standardni uslov, ali cilj BOLD programa je podržati mlade profesionalne lidere koji svoje vještine i iskustvo žele iskoristiti za unaprjeđenje zajednica u Bosni i Hercegovini. Najkvalificiraniji podnosioci zahtjeva imat će efektivnu i inovativnu viziju kako koristiti svoju profesiju za vođenje bosanskohercegovačkih zajednica naprijed.
  u

  Moram li biti član BOLD-a kako bih se prijavio za Profesionalno zajedništvo?

   • Da! To je vrlo lako. Samo se prijavite na ovoj web stranici.
  u

  Treba li mi viza za putovanje u Sjedinjene Države?

  • Da, Američka ambasada u BiH će pomoći u postupku podnošenja zahtjeva za vizu, ali nema garancije da će vam viza biti odobrena. Ako, prema američkom imigracijskom zakonu, ne ispunjavate uvjete za vizu, nećete moći učestvovati na programu.
  u

  Što ako imam preko 35 godina?

  • Kandidati moraju imati između 25 i 35 godina na na datum isteka roka za dostavljanje prijave. Ako ste stariji od 35 godina, razmislite o tome da predvodite sljedeću generaciju lidera tako što ćete biti BOLD Mentor!

  Imate li između 18 i 35 godina i živite u Bosni i Hercegovini?

  BOLD je projekt Američke ambasade u BiH koji pruža praktične obuke i iskustvo mladim liderima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH.

  Pridružite se BOLD-u danas kako biste se povezali s drugim mladim liderima koji su pokretači promjena.